• Välja rätt fotbollsskor

  Posted on January 28th, 2016 Prof. Guy Wolff No comments

  Fotbollsskor, precis som de flesta andra klädesattiraljer, är en produkt som finns i många variationer. De löper ändra från de löjligt dyra till de otroligt billiga, från de vanliga svart och vit till de mest skrikiga färgerna man kan tänka sig, och allt däremellan. Även om det troligtvis inte kommer att vara skillnaden mellan liv och död, kan det vara viktigt att tänka på ett par saker när man väljer skor.man wearing fotball shoes

  Yta

  Man bör tänka på var det är man oftast kommer att spela, är detta inomhus kommer man ju inte behöva köpa skor med dubbar, och spelar man huvudsakligen utomhus kommer greppet man får från platta skor ofta vara otillräckligt. Spelar man både och bör man helt klart tänka på att investera i båda typerna.

  Position

  Positionen man spelar kommer att ha en inverkan på den typ av sko man bör skaffa. En försvarare, till exempel, kommer mer troligt att vilja ha en stadig design som kan ge skydd för närkontakt med motståndare. En forward däremot, kommer att föredra en lättare och mer bekväm sko som låter dem bättre använda sig av sin hastighet och smidighet.

  Storlek

  Detta kanske verkar uppenbart, men fotbollsskor mer än någon annan sko kan orsaka problem om man inte har precis rätt storlek. Tillsammans med de vanliga problemen som blåsor, kan en för liten fotbollssko öka risken för skador. Om man överväger att köpa skorna på nätet kan det vara en bra idé att först prova skon i en riktig sportbutik först. Medan valet av fotbollsskor inte kommer att vara skillnaden mellan att spela som Lionel Messi eller Lionel Richie, kan detta fortfarande förbättra komforten och låta en undvika de vanligaste skadorna. Lycka till!