• Fotballtilbehøret du må ha

    For å spille fotball trenger man gode sko. Fotballskoene bør ha god kvalitet, slik at de varer en stund. Dette gjelder spesielt dersom de skal brukes under en turnering. Man bør også kjøpe skoene i god tid før en turnering, slik at man kan spille dem inn. Hvis man stiller med nye sko i en kamp, risikerer man gnagsår og blemmer, og det kan igjen føre til at man ikke klarer å spille på flere dager. Fotballskoene må selvsagt passe til foten. De skal sitte godt på, men de skal ikke klemme.

    Husk at det finnes flere typer knotter på skoene. Noen knotter egner seg til kunstgress, andre til gress. Dersom man spiller både på gress og på kunstgress, bør man ha to par sko. Noen har enda flere par, for eksempel sko som egner seg til vått gress. Til skoene trenger man skokrem, børste, såler, lisser og skobag. Gnagsårplaster kan også være nyttig.

    Leggskinn beskytter mot skader, og er påbudt i mange turneringer. Leggskinnholdere eller strømpetape hjelper leggskinnet med å sitte på plass. Et svettebånd kan være lurt å ha dersom man skal spille i varmt vær. Da slipper man svette som renner ned i øynene. Man trenger også en sekk eller bag der man kan legge alt utstyret, og selvsagt trenger man fotball og trikseball. Selv om laget har baller, er det greit å ha en egen ball man kan trene med i pausene. Da kan man finslipe teknikken mens man venter på å få spilletid på banen. Selvsagt trenger man også en pumpe til ballen, for riktig mengde luft er avgjørende for at ballen skal fungere best mulig.

    Hvis man vil trene hjemme, kan man investere i noen hekker, slalåmstaver og lignende, slik at man kan sette opp en egen treningsløype i hagen. Isspray kan også være lurt å ha, i tilfelle man får en liten skade eller strekk. Man finner et godt utvalg av fotballtilbehør hos mange sportsbutikker på nettet.